Шон Пен во Истанбул за документарниот филм за Кашикчи

По снимките што ги сними пред полициската бариера, Пен нешто подоцна премина пред зградата на конзулатот каде што снимаше и на ова место

sean penn kasikci belgeseli1.jpg

Американскиот актер Шон Пен допатува во Истанбул по повод документарниот филм што ќе се сними во врска со убиството на Кашикчи.

Познатиот американски актер Шон Пен рече дека ќе сними документарен филм во врска со убиството саудискиот новинар Кашикчи, поради што снимаше пред зградата на Конзулатот на Саудиска Арабија во Истанбул.

Шон Пен заедно со екипа од десет членови меѓу кои се наоѓаа и телохранители дојдоа пред заградата на конзулатот на Саудиска Арабија во Истанбул.

По снимките што ги сними пред полициската бариера, Пен нешто подоцна премина пред зградата на конзулатот каде што снимаше и на ова место.

Саудискиот новинар Џемал Кашикчи брутално беше убиен во зградата во конзулатот на Саудиска Арабија во Истанбул каде што на 2 октомври влезе со цел да подигне документ за склопување брак.Слични вести