Лидерот на кримските Татари Киримоглу одликуван со украинскиот Орден на слободата

Историскиот лидер на кримските Татари Мустафа Абдулџемил Киримоглу со указ на украинскиот претседател Порошенко е одликуван со Орден на слободата

Лидерот на кримските Татари Киримоглу одликуван со украинскиот Орден на слободата

Лидерот на кримските Татари и пратеник на Украина Мустафа Абдулџемил Киримоглу одликуван со украинскиот Орден на слободата.

Согласно потпишаниот указ од страна на украинскиот претседател Петро Порошенко, лидерот на кримските Татари Мустафа Абдулџемил Киримоглу е одликуван со Орден на слободата, кој што им се доделува на личности кои придонесле во развојот на земјата во социјалната сфера, економијата, технологијата, културата и образованието. 

Историскиот лидер на кримските Татари Мустафа Абдулџемил Киримоглу во месец мај оваа година од страна на Националната фондација за демократија од САД (NED – National Endowment for Democracy) беше одликуван со Орден на заслуги за демократијата.

 Слични вести