Во странство сеуште се наоѓаат голем број непроценливи ремек дела кои беа изнесени по тајни патишта

Комисијата со активностите започна на 16- ти ноември

Во странство сеуште се наоѓаат голем број непроценливи ремек дела кои беа изнесени по тајни патишта

Членовите на комисијата за истражување на културните добра и наследство при Големото национално собрание на Турција идната недела ќе замине за Франција и Британија.

Претседателот на собраниската комисија за истражување на културните добра и наследство Мустафа Исен рече дека во странство сеуште се наоѓаат голем број непроценливи ремек дела кои беа изнесени по тајни патишта.

Продолжуваат активностите за екстрадиција на истите рече Исен потенцирајќи дека претставниците на властите со кои одржуваме средби се чувствуваат засрамено поради што не можат да не погледаат во лице кога зборуваме.

Комисијата со активностите започна на 16- ти ноември и по средбите со надлежните во земјава, оствари посети  во странство. Во тие рамки престојувавме во посета на Германија и Данска.

Комисијата активностите се очекува да ги заврши во март.Слични вести