Техномузичарот Матриксман на 20 јануари ќе одржи концерт во Истанбул

На манифестацијата ќе учествуваат и значајните претставници на техно-хед брендот на Турција како што се Ферхат Албајрак и Ерман Сари

Техномузичарот Матриксман на 20 јануари ќе одржи концерт во Истанбул

Американскиот техномузичар Матриксман на 20 јануари ќе одржи концерт во Истанбул.

Музичарот Матриксман кој себеси се дефинира како препороден од техно корени, на 20 јануари сабота ќе одржи концерт во салата Зорлу ПСМ Студи.

На манифестацијата ќе учествуваат и значајните претставници на техно-хед брендот на Турција како што се Ферхат Албајрак и Ерман Сари.

Матриксман кој се презентира како еден од најголемите техно музичари на иднината, со првиот ЕП што го извади во 2013 година, од страна на списанијата „The XX Files“, „The Fader“, „Pitchfork“, „XLR8R“ и „Fact Magazine“ доби целосни поени, додека првиот албум „Homesick“ кој беше објавен од страна на „Ghostly International“ во 2015 година наиде на позитивни критики и беше одлично примен од страна на публиката.Слични вести