Дијамантски обетки продадени за рекордна цена

На аукцијата беа изложени синиот дијамант Аполо и розовиот дијамант Артемис

Дијамантски обетки продадени за рекордна цена

Дијамантските обетки кои беа изложени на аукција во музејот Сотебис во Женева беа продадени за рекордна цена од 51 милион долари.

На аукцијата беа изложени синиот дијамант Аполо и розовиот дијамант Артемис кои имаат 14,54 карати и совршено беа извадени од Јужна Африка.

На аукцијата не беше објавено името на купувачот. Дијамантот Аполо беше продаден за 37,5 милиони долари без данок, а Артемис за 13,5 милиони долари.

Таинствениот купувач синиот дијамант го нарече Спомен а лисјата Хазан, а розовиот Сонот на лисјата Хазан.Слични вести