Министерката за трговија Рухсар Пекџан го отвори во Лондон Турскиот трговски центар

Министерката за трговија Рухсар Пекџан вчера во англискиот главен град Лондон го отвори Турскиот трговски центар

Министерката за трговија Рухсар Пекџан го отвори во Лондон Турскиот трговски центар

Министерката за трговија Рухсар Пекџан во главниот град на Англија Лондон каде што отпатува во работна посета го отвори Турскиот трговски центар.

Министерката Пекџан во новоотворениот Турски трговски центар ги разгледа производите на фирмите кои делуваат во секторите на керамичарството, градежништвото, архитектурата и дизајнот каде што беше информирана за овдешните работи. 

Турскиот трговски центар во Лондон се наоѓа во квартот Клеркенвел каде што имаат свои канцеларии фирми кои делуваат во меѓународни рамки.

Зградата на трговскиот центар е пет спратна и располага со вкупна површина од 960 квадратни метри. 

Во рамките на Турскиот трговски центар во Лондон делуваат 13 фирми.

Министерката за трговија Рухсар Пекџан вчера отпатува во посета на англискиот главен град Лондон каде што остварува низа средби и разговори.Слични вести