Централната банка ги објави податоците за билансот на плаќање за јуни.

Дефицитот на тековната сметка за јуни во споредба со истиот период лани се намали за 818 милиони долари

Централната банка ги објави податоците за билансот на плаќање за јуни.

Централната банка ги објави податоците за билансот на плаќање за јуни.

Тековната сметка на Турција во јуни изнесува 2 милијарди 973 милиони долари.

Според податоците на Централната банка, дефицитот на тековната сметка за јуни во споредба со истиот период лани се намали за 818 милиони долари.

Како последица на тоа, 12 месечниот дефицит на тековната сметка е намали на 57 милијарди 386 милиони долари.Слични вести