Аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул во првите 4 месеци од 2018 со над 32 милиони патници

Бројот на патници на аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул во првите четири месеци од 2017 година изнесуваше 27 милиони 373 илјади 330 патници, додека во првите четири месеци од 2018 достигна до 32 милиони 218 илјади 911 лица

Аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул во првите 4 месеци од 2018 со над 32 милиони патници

Бројот на патници во првите четири месеци од оваа година (2018) на аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул, во споредба со истиот период од четири месеци минатата (2017) година се зголеми за 4 милиони 845 илјади 581 лице и достигна до 32 милиони 218 илјади 911 лица.

Бројот на патници кои отпатуваа и допатуваа на двата аеродроми во градот во јануари, февруари, март и април 2018 година, како и бројот на реализирани летови од овие два аеродроми остварија раст во споредба со истиот период од четири месеци минатата (2017) година.

Аеродромот Ататурк во првите четири месеци од оваа година на домашни линии го користеа 6 милиони 291 илјада 876 патници, а на меѓународни линии 15 милиони 225 илјади 546 патници, односно вкупно 21 милион 517 илјади 422 патници. 

Бројот на патници кои отпатуваа и допатуваа на аеродромот Сабиха Ѓокчен во градот во јануари, февруари, март и април 2018 година изнесуваше вкупно 10 милиони 701 илјада 489 патници. 7 милиони 238 илјади 92 од овие патници отпатуваа од домашните линии, а 3 милиони 463 илјади 397 патници од меѓународните линии.

Бројот на патници кои во првите четири месеци од оваа (2018) година ги користеа двата аеродроми во Истанбул изнесува вкупно 32 милиони 218 илјади 911 лица.

Бројот на патници кои отпатуваа и допатуваа на аеродромите Ататурк и Сабиха Ѓокчен во Истанбул во првите четири месеци од минатата (2017) година изнесуваше вкупно 27 милиони 373 илјади 330 патници, додека оваа бројка во првите четири месеци од оваа (2018) година оствари раст од 4 милиони 845 илјади 581 лице и достигна до 32 милиони 218 илјади 911 лица.

 Слични вести