Патувањето од Истанбул до Измир ќе се скрати за 3,5 часа

При крај се градежните работи околу довршувањето на изградбата на новиот автопат Гебзе-Османгази-Измир

Патувањето од Истанбул до Измир ќе се скрати за 3,5 часа

При крај се градежните работи околу довршувањето на изградбата на новиот автопат Гебзе-Османгази-Измир кој патувањето од Истанбул до Измир, а кое сега трае цели 9 часа, ќе го намали за 3,5 часа.

На автопатот ќе бидат поставени 36 надвожњаци , 3 тунела, 20 наплатни рампи,25 крстосници,2 пункта за поправки на патот и уште 3 пункта за поправки на тунелите.Слични вести