Раст на грчката економија во третиот квартал за 0,3 насто

Грчката влада во 2017 година планира рецесија и раст од 1,6 насто

Раст на грчката економија во третиот квартал за 0,3 насто

Грчката економија постигна раст од 0,3 насто во третиот квартал во споредба со претходниот

Според податоците на Заводот за статистика на Грција (ЕЛСАТ) исчистени од влијанието на сезоната, порастот на годишно ниво во еден квартал изнесува 1,3 насто.

Во расходите за потрошувачка на квартална база беше забележан пад од 0,1 насто, додека во извозот раст од 5 насто.

На тој начин економијата на Грција од почетокот на годинава во првите три квартали постигна раст.

Грчката влада во 2017 година планира рецесија и раст од 1,6 насто.Слични вести