Турција најмлада земја на Европа

Турција со 8,3 % старосна структура важи за најмлада земја на Европа

Турција најмлада земја на Европа

Обединетите Арапски Емирати (ОАЕ) и Катар со 1 % се земји кои имаат најмала стапка на стара структура.

По нив со 2 % следат Уганда, Кувајт, Оман, Ангола, Бахреин, Буркина Фасо и Замбија.Слични вести