Раст на извозот во август во Турција

Извозот на Турција од јануари наваму достигна раст од 10,7 насто и изнесува 102,5 милијарди долари

Раст на извозот во август во Турција

Извозот на Турција во август во споредба со истиот период лани се зголеми за 11,9 насто и достигна 12 милијарди 439 милиони долари.

Собранието на турските извозници (ТИМ) ги објави податоците за извоз за 2017 година.

Според податоците, извозот на Турција од јануари наваму достигна раст од 10,7 насто и изнесува 102,5 милијарди долари, додека извозот во последните 12 месеци со раст од 7,8 достигна 151,8 милијарди долари.Слични вести