Остар пад на доларот по референдумот

Усвојувањето на уставните измени предизвика зајакнување на средствата во турски лири според очекувања

Остар пад на доларот по референдумот

По гласањето „да“ на референдумот за уставните измени, цената на американскиот долар падна со 3,6250 турски лири.

Во петок, цената на еден долар се движеше околу 3,69 турски лири и до затворањето на берзите се искачи дури до 3,7376 ТЛ.

Аналитичарите истакнуваат дека усвојувањето на уставните измени според неофицијалните податоци предизвика зајакнување на средствата во турски лири според очекувања.Слични вести