Зголемени очекувањата во извозот во вториот квартал на годинава

Индексот на извозни очекување во вториот квартал на годинава во споредба со истиот период лани се зголеми за 13,2 поени.

Зголемени очекувањата во извозот во вториот квартал на годинава

Зголемени очекувањата во извозот во вториот квартал на годинава во споредба со првиот. Извозот со пораст од 15,9 поени достигна 124,9 поени.

Министерството за економија ја објави анкетата во врска со очекувањата за надворешна трговија во вториот квартал на годинава.

Според тоа, индексот на извозни очекување во вториот квартал на годинава во споредба со истиот период лани се зголеми за 13,2 поени.

Индексот на очекувања во извозот во истиот период во споредба со првиот квартал на годинава се зголеми за 1,7 насто и достигна 112 поени.

Индексот за очекувања во извозот во  вториот квартал годинава во споредба со истиот период лани забележа пораст од 8,9 поени.Слични вести