Месечно наградно прашање

Август 2018

 

Нашето прашање за месец август 2018 гласи:

Која е новата функција на Бинали Јилдирим последниот премиер на Република Турција пред да се премине кон претседателскиот систем на управување? 

А) Потпретседател на државата

Б) Претседател на Собранието

В) Министер за надворешни работи

Тројца слушатели на нашите емисии и посетители на нашата веб страница кои ќе одговорат точно на прашањето ќе бидат наградени од страна на Радиото Глас на Турција.

Вашите одговори можете да ги испратите најдоцна до 31 август 2018 и тоа на нашата електронска адреса, на факс или на поштенска адреса.

Нашата електронска адреса гласи: makedonski@trt.net.tr

Факс: 00  90  312  463  34  54

Поштенска адреса: Поштенска Кутија 333, 06 443 Јенишехир - Анкара ТУРЦИЈА.

На сите наши слушатели и посетители на нашата веб страница им посакуваме многу среќа.


одговори на Месечното наградно прашање