Од извештајот на Европол: Терористичката организација ПКК, логистичка база на Европа
Терористичките напади во 2017 во Европа во споредба со претходните години се зголемија за 45 насто
НАТО седупати го зголеми военото присуство на во Полска и Балтичките држави
Ибади: На ПКК и ниту една друга вооружена организација нема да и се дозволи да ја напаѓа Турција
Јилдирим ги прими турските гимназијалки кои на научен натпревар го освоија првото место во Европа
Турските војници ја завршија втората етапа од патролирањето во Менбич во Сирија
Боздаг: Управата на САД е одговорна за прекршувањата на човековите права
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 10 терористи на ПКК
Чавушоглу: Планот за Менбич продолжува согласно утврдениот календар со САД
Собранието на Македонија го ратификува договорот за името со Грција
Програми
Регион
Турција
Свет
Здравје, наука и технологија
Култура и уметност
Економија
Спорт

Bizden Ezgiler